Cand este nevoie de mentenanță pentru perne pe aer?
Mulți clienți ne pun această întrebare, iar noi vom răspunde și aici, pentru a adresa nelămuririle legat de mentenanța pernelor auxiliare. Află aici răspunsuri, informații utile și detalii de interes!
Deseori se întreabă lumea dacă mai trebuie făcut ceva după ce e gata montajul și simțind, poate, că lipsește ceva, că au omis un pas. Procesul de montare a pernelor auxiliare este atât simplu și rapid, iar de aceea, mulți clienți se așteaptă să mai primească instrucțiuni de la noi după ce au terminat treaba. Pe cât este de simpatic acest lucru uneori, pe atât de mult ne-a motivat să discutăm despre aceste lucruri mai puțin știute. Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim este “cand este nevoie de mentenanta pentru perne pe aer”?
Au pernele pe aer / pernele auxiliare nevoie de întreținere sau nu?
Răspunsul scurt: nu. Răspunsul lung: tot nu, nu au nevoie de întreținere, doar că trebuie să discutăm despre setările de presiune, un aspect foarte important.
Setările de presiune și recomandări de exploatare: cum să beneficiezi la maxim de perne auxiliare, fără să-ți faci griji de micile detalii
Pernele auxiliare sunt ajustabile în ceea ce privește presiunea. Este interzisă operarea mașinii la o presiune mai mică decât 0,5 atm, deoarece poate duce la defectarea pernelor. Așadar, nu doar că îți recomandăm acest lucru, ci este o măsură de siguranță pe care musai trebuie să o respecți – altfel, riști ca investiția ta în kitul de perne pe aer să fie una pierdută.
Iată care sunt setările pe care ți le recomandăm, în funcție de sarcină, tipul de drum și alte elemente care joacă un rol în tot ceea ce ține de suspensii:
- 0,5 – 0,8 atm: presiunea minimă pentru cei care conduc fără încărcături. Este ideală pentru cei care stau la oraș și care nu au de transportat diverse.
- 0,8 – 1,2 atm: pentru cei care au încărcături mici. Un bun exemplu ar fi plecarea în vacanță cu o mașină de familie în care toți membrii sunt îmbarcați, plus bagaje.
- 1,2 – 3,00 atm: ideală pentru cei care conduc pe drumuri offroad (drumuri neasfaltate, forestiere etc.) și pentru cei care transportă mărfuri grele precum materiale de construcție și bricolaj, sau pentru șoferii care tractează o remorcă.
Singura lucrare de mentenanță ar fi să verificați presiunea pernelor o dată pe lună și să o ajustați conform nevoilor. De exemplu, dacă copilul tău se mută la facultate în alt oraș și ai nevoie să-l ajuți să se mute, acest lucru înseamnă implicit o sarcină medie a mașinii. Dacă vin și toți membrii familiei, în funcție de numărul și greutatea lor, vei putea ajusta de la presiunea minimă la una medie sau heavy duty, în funcție de suspensiile mașinii.
De asemenea, verifică și presiunea la roți odată cu cea a pernelor auxiliare. Merg mână în mână, cum s-ar zice: cu cât ai o încărcătură mai grea, cu atat vei avea nevoie să adaugi mai multă presiune în roți și în perne auxiliare.
Dacă vrei să faci toate aceste lucruri mai eficient și mai rapid, fără să fii nevoit(ă) să mergi la o vulcanizare sau o benzinărie, îți recomandăm să cumperi și un compresor auto. Astfel, vei putea gestiona presiunea cu ușurință, oricând ai nevoie.
Drum bun!